10 tips for writing a destination presentation

This is a guide for Norwegian destinations and is thus in Norwegian.

Les og bruk denne veiledningen for å være sikker på at artiklene i din destinasjonspresentasjon blir funnet, lest og delt av leserne av Visitnorway.

  1. I dag starter de fleste reiser med et søk. Sørg for at innholdet du lager blir funnet på Google og andre søkemotorer ved å optimalisere tekst, bildetekster, overskrift, ingress og undertitler. Tenk på hva som ville fått deg selv til å lese saken. Det er også avgjørende at innholdet er relevant og spennende slik at det blir delt på Facebook og i andre sosiale medier. Spør deg selv: “ville vennene mine delt dette”?
  2. Husk at du skriver for web. Bruk korte, aktive setninger. Beskriv det viktigste først i hvert avsnitt. Teksten skal også gjenspeile Norges kjerneverdier; frisk, ekte, eventyrlysten og raus.
  3. Fremhev det som virkelig er unikt ved destinasjonen, du kan uansett ikke få med alt. Beskriv aktiviteter og naturopplevelser på en kort og inspirerende måte.
  4. Vær sann og konkret, ingen steder er perfekt for alle. Vær forsiktig med bruk av adjektiver. For en person som ikke har vært på din destinasjon betyr det lite å høre at destinasjonene din er fantastisk, unik eller vakker.
  5. Lag artikler som topplister, for eksempel Topp 10 attraksjoner med cirka 250 tegn under hvert punkt der det er hensiktsmessig. En Topp 10-liste trenger ikke være på 10 punkter. Hovedsaken er at det er en artikkel der fra 5-15 steder, attraksjoner, forslag eller lignende er listet opp. Listen kan frontes av lokal fagmann, kjendis, avstemminger eller destinasjonen selv. Tester viser at brukerne helst vil ha nummererte lister med bilder, men du kan også lage lister uten bilder eller nummerering.
  6. Tenk på at turister også ønsker konkrete forslag til program for en dag, helg, uke også videre.
  7. Titler bør helst være på maks 80 tegn (inkludert mellomrom). Unngå utropstegn, spørsmålstegn, bindestrek eller punktum.
  8. Ingresser skal være på inntil 150 tegn (inkludert mellomrom) og gi reiselyst gjennom gode beskrivelser. Bruk plassen til å si hva destinasjonen tilbyr, ikke at det er fantastisk der. Ikke bruk adjektiver.
  9. Gode bilder er ditt aller viktigste verktøy. Velg bilder som signaliserer kjerneverdiene frisk, ekte, eventyrlysten og raus. Bildet må ha en «wow»-effekt som sier at ”dit må jeg bare reise”. Unngå bildetekster som beskriver bildet eller hva som skjer i det. Lag i stedet bildetekster som sier mer enn bildet viser, men som likevel er relevant.
  10. Lenk gjerne til produkter på Visitnorway. Skriv helst lenken inn i løpende tekst. For å sikre at leseren får med seg mest mulig av din tekst bør du lenke lengst mulig ut i avsnittet. Husk på at lenketekster bør inneholde en handling, være på 3-6 ord og må være beskrivende for leseren. Unngå flere like lenketekster på samme side, spesielt om de går til ulike adresser.